MEDUS BARENA BIO 130G

8,70

Ekologiškos bitininkystės medus, surinktas iš jūros levandos (Limonium) augalo žiedų, natūraliai augančių išskirtinai Venecijos lagūnoje.  Produkto retumą ir teritorinę kilmę saugo “Slow Food” organizacija.

Medaus kvapas primena lagūnos aplinką, o gomuryje- malonus atradimas: iš pradžių jaučiamas saldumas, vėliau išsiskiria sūrūs ir balzaminiai akcentai, paliekantys švelnią kartumo natą.

Rekomenduojame derinti su sūriais ar vytinta mėsa, glaistyti mėsą ar žuvį. Puikus skanauti vieną, tepti ant rupios duonos ar su konditerijos gaminiais (pavyzdžiui, panettone, šokoladu, ledais). Gali būti naudojamas kaip saldiklis vietoj cukraus.

Turime

Produkto kodas: M09 Kategorijos: , , Žyma:

Barena yra molingas smėlio dirvožemis, būdingas kai kurioms vietovėms šalia Venecijos lagūnos (Campagna Lupia, Mira, Chioggia, Venezia, Cavallino-Treporti ir Jesolo savivaldybėms). Tai plotai, potvynių metu panardinami sūraus jūros vandens ir apaugę savita augmenija, kurią sudaro Tripolium pannonicum (druskinis astruolis), Salicornia Veneta (Venecijos stiklažolė) ir Limonium (limonis, kermėkas,  jūrinė levanda arba pelkinis rozmarinas). Žolinis augalas Limonium, Venecijos lagūnai suteikiantis purpurinių atspalvių, tarmiškai čia vadinamas “fiorella di Barena”.  Būtent iš jo smulkių žiedų išgaunamas jūrinės levandos (Barena) medus. Aviliai statomi druskingų vietų pakraščiuose, kur Limonium dominuoja, tad bičių nevilioja kiti žiedai.

Barena medų stipriai veikia sūraus dirvožemio ypatybės. Šią įtaką aiškiai atspindi medaus organoleptinės ir maistinės savybės, dėl kurių jis ypatingas ir unikalus: labai intensyvus aromatas ir šiek tiek kartokas, ilgai išliekantis skonis su balzaminėmis ir kvėpavimo takams naudingomis savybėmis.

Barena medus yra nepermatomos gelsvos- rusvos spalvos, balzaminis, šiek tiek sūrus, nes jame yra daug jodo. Turtingas mineralų ir fermentų. Greitai kristalizuojasi labai smulkiais kristalais.

Šio medaus gamybos pradžia siekia XIX amžiaus pabaigą, o šiandien yra retenybė, globojama “Slow Food”:  druskingų vietų nuolat mažėja dėl jūros bangų, bendro vandens nusėdimo, dirvožemio grimzdimo, tad vietovei būdingi Limonium augalai vis sunkiau randami.

Ūkis: “Girardi” yra jauna ir dinamiška įmonė, gimusi 2013 m. Veneto regione iš noro sukurti kažką apčiuopiamo, ilgainiui perduodamo: meilė savam kraštui ir noras pasiūlyti vietinius sveikus ir tikrus produktus.

„Žalias lapas mums nėra paprastas prekės ženklas, o tikra gyvenimo ir darbo filosofija“- sako ūkio šeimininkė Alessia Girardi.

Nuolat rūpindamasi  savo bičių sveikata, ūkio šeimininkė kruopščiai parenka vietą kiekvienam aviliui: visiškai panardinti į gamtą, toli nuo taršos šaltinių. Bitės dirba tarp aukštų kalnų ir Venecijos lagūnos, brangų gėlių nektarą paversdamos skaniu ir vertingu medumi.

Su rūpesčiu ir atsidavimu gaunamas skanus, sveikas ir 100% natūralus itališkas medus, savo skoniu ir aromatu atskleidžiantis autentišką Italijos gamtą.  Aistra gamtai, pagarba autentiškumui.

 

Sudėtis: 100% ekologiškas medus, surinktas Italijoje.  

Paruošimo būdas: paruoštas valgymui be papildomo apdorojimo.

Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje;  vengti tiesioginių saulės spindulių ar apšvietimo įrenginių.

Grynasis kiekis: 130g.

Maistinė vertė 100g.: 322 Kcal/ 1370 kJ. Riebalai 0 g., iš kurių sočiųjų riebalų 0 g. Angliavandeniai 80 g., iš jų cukraus 80 g. Baltymai 0.2 g. Skaidulos 0 g. Druska 0 g.

Gamintojas: Azienda Agricola Girardi Di Girardi Alessia, Via Carreggiate 34, 31011 Asolo (TV), Italy

Svoris 0.130 kg
Išmatavimai 6 × 6 × 6.5 cm