KIETŲJŲ KVIEČIŲ PASTA PACCHERI 250G

4,60

Tradiciškiausi itališki makaronai, gaminami Abruzzo regione autentiškais, iš kartos į kartą perduodamais metodais ir įrankiais.  

Šios pastos unikalumą lemia geriausi kietagrūdžiai grūdai, šaltinio vanduo, tradicinė bronzos forma, labai lėtas džiovinimo procesas natūralioje temperatūroje ir mažos gamybos apimtys. Taip paprastas produktas- miltai- paverčiami patiekalu, ypatingai vertinamu dėl skonio ir tekstūros. 

Paccheri yra dideli, cilindro formos makaronai, primenantys rankovę. Šie tradiciniai neapolietiški makaronai dar vadinami „schiaffoni“. Itališkai šis žodis reiškia draugišką pliaukštelėjimą pilnu delnu- būtent tokį garsą skleidžia dedami į lėkštę ar maišomi su tinkamai priderintu padažu.   

Dažniausiai patiekiami su sodriais sunkesniais padažais arba jūros gėrybėmis. Puikiai atsiskleidžia su pomidorais ar pomidorų padažais, tyre. Labai dažnai italai kepa įdarytus ricotta sūriu.      

Turime

Produkto kodas: 75 Kategorija:

Ūkis: Cavaliere Giuseppe Cocco yra tradicinė itališka pasta, gaminama Fara San Martino mieste, Abruzzo regione. Tai tiesiog unikali amatininkų pasta.

Ūkio pradininkui  Domenico Cocco buvo vos 14 metų, kai 1916 m. įsidarbino makaronų ceche. Bėgant metams, darbas virto aistra. Jaunuolis greitai išmoko pastos gaminimo meno, technikos ir gudrybių iš vyresniųjų makaronų meistrų ir buvo vadinamas „Mastro Domenico“. Savo gyvenimą paskyrė šiai aistrai, išsaugojo ir, laikui bėgant, atskleidė gaminimo paslaptis savo sūnui Giuseppe.

Giuseppe perėmė tėvo verslą 1944 metais. Sunkiausias išbandymas-bombardavimo griuvėsiuose rasti įrangos, kurią naudojo to meto makaronų gamintojai, detales. Senoji įranga buvo restauruota, perkonstruota ir pradėta vėl naudoti. Su tomis istorinėmis mašinomis dar šiandien Cocco šeima gamina makaronus, tokius pat gerus, kaip anuomet.

Senovės “Mastri” (makaronų meistrai) teigė, kad gerai pastai reikalingi keturi ingredientai:  kviečiai, vanduo, oras ir apdirbimas. Pati Fara San Martino gamta ūkiui suteikia natūralių šaltinių vandenį ir sausą, vėjuotą klimatą, leidžiantį idealiai išdžiovinti makaronus.

Šeima kiekvieną dieną dirba, siekdama išlaikyti meistriškumą, kad visos maistinės grūdų savybės ir skonis išliktų nepakitę. Į kietųjų kviečių manų kruopas pamažu pilamas tyras šaltinio vanduo ir maišoma, kol gaunama tvirta ir vienalytė tešla. Ji perleidžiama per bronzines formas, kurios užtikrina makaronams reikalingą šiurkštumą. Suteikus norimą formą, prasideda pati sunkiausia, ilgiausia (trunkanti apie 60 valandų) ir subtiliausia fazė: džiovinimas natūralioje temperatūroje. Nuo tinkamo išdžiovinimo priklauso pastos kokybė, maistinės savybės, atsparumas virimui. Šis etapas patikėtas daugiametei “Mastro” patirčiai ir ypatingiems gebėjimams, skrupulingai jo akiai ir rankai. Rankomis pakuojant, dar kartą patikrinamas kiekvienas makaronas.

Taikyti šiuos visiškai senovinius amatininkų metodus, reiškia sunaudoti daugiau laiko ir erdvės, o tai reiškia ir nedidelius kiekius. Bet pirmiausia tai reiškia išlaikyti praeities makaronų skonį ir kokybę. Tai paslaptis, kurią Cocco šeima perduoda iš kartos į kartą.

Paruošimo būdas: virti 10 minučių.

Sudėtis: kietųjų kviečių manų kruopos, vanduo. Alergenai: glitimas, kietieji kviečiai.  

Kilmė: kviečių auginimo šalis: Arizona. Produkto gamybos šalis: Italija.

Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.

Grynasis kiekis: 250g.

Maistinė vertė 100g.: 360 Kcal/ 1507 kJ. Riebalai 1.5 g., iš kurių sočiųjų riebalų 0.3 g. Angliavandeniai 70.2 g., iš jų cukraus 3.4 g. Baltymai 13 g. Skaidulos 3 g. Druska 0.01 g.

Gamintojas: Pastificio Artigiano Cav. Giuseppe Cocco S.r.l, N.31794 dell‘Albo Artigiani della Provincia di Chieti Zona Artigianale, 15-66015 Fara San Martino (CH)- Abruzzo, Italy.  

Svoris 0,250 kg
Išmatavimai 12 × 7,8 × 20,5 cm