KIETŲJŲ KVIEČIŲ PASTA CHITARRA ANTICA 500G

6,95

Unikali pasta, gaminama pagal autentiškus amatininkų metodus. Geriausi kietagrūdžiai grūdai, šaltinio vanduo, tradicinė bronzos forma ir labai lėtas džiovinimo procesas natūralioje temperatūroje paprastą produktą paverčia ypatingai vertinamu dėl skonio ir tekstūros. Vis dar naudojant seniausias gaminimo mašinas, Pasta Cocco sugrąžina originalų makaronų skonį, kilusį iš XX amžiaus pradžios.

Chitarra– ilgos sruogelės. Savo forma labai primena spaghetti, tik yra ne apvalios, o kvadrato formos.

Turime

Produkto kodas: 79 Kategorija:

Chitarra pavadinimas kilęs nuo įrankio, kuriuo gaminami makaronai, primenančio gitarą. Iškočiota makaronų tešla dedama ant medinio rėmo su lygiagrečiomis strijomis ir spaudžiama kočėlu iš viršaus. Toks makaronų gaminimo procesas primena grojimą gitara.

Chitarra buvo išrasti 1890 m. Abruzzo regione Chieti ir laikoma vienu iš populiariausių tradicinių sekmadienio valgių. Patiekalas paprastai patiekiamas su mėsos pagrindu pagamintu pomidorų padažu (daug valandų kepta minkšta mėsa patiekiama kaip pagrindinis patiekalas), aštriu pomidorų padažu arba pesto Abruzzese (aštriu pesto).

Ūkis: Cavaliere Giuseppe Cocco yra tradicinė itališka pasta, gaminama Fara San Martino mieste, Abruzzo regione. Tai tiesiog unikali amatininkų pasta.

Ūkio pradininkui  Domenico Cocco buvo vos 14 metų, kai 1916 m. įsidarbino makaronų ceche. Bėgant metams, darbas virto aistra. Jaunuolis greitai išmoko pastos gaminimo meno, technikos ir gudrybių iš vyresniųjų makaronų meistrų ir buvo vadinamas „Mastro Domenico“. Savo gyvenimą paskyrė šiai aistrai, išsaugojo ir, laikui bėgant, atskleidė gaminimo paslaptis savo sūnui Giuseppe.

Giuseppe perėmė tėvo verslą 1944 metais. Sunkiausias išbandymas-bombardavimo griuvėsiuose rasti įrangos, kurią naudojo to meto makaronų gamintojai, detales. Senoji įranga buvo restauruota, perkonstruota ir pradėta vėl naudoti. Su tomis istorinėmis mašinomis dar šiandien Cocco šeima gamina makaronus, tokius pat gerus, kaip anuomet.

Senovės “Mastri” (makaronų meistrai) teigė, kad kokybiškai pastai reikalingi keturi ingredientai:  kviečiai, vanduo, oras ir apdirbimas. Pati Fara San Martino gamta ūkiui suteikia natūralių šaltinių vandenį ir sausą, vėjuotą klimatą, leidžiantį idealiai išdžiovinti makaronus.

Šeima kiekvieną dieną dirba, siekdama išlaikyti meistriškumą, kad visos maistinės grūdų savybės ir skonis išliktų nepakitę. Į kietųjų kviečių manų kruopas pamažu pilamas tyras šaltinio vanduo ir maišoma, kol gaunama tvirta ir vienalytė tešla. Ji perleidžiama per bronzines formas, kurios užtikrina makaronams reikalingą šiurkštumą. Suteikus norimą formą, prasideda pati sunkiausia, ilgiausia (trunkanti apie 60 valandų) ir subtiliausia fazė: džiovinimas natūralioje temperatūroje. Nuo tinkamo išdžiovinimo priklauso pastos kokybė, maistinės savybės, atsparumas virimui. Šis etapas patikėtas daugiametei “Mastro” patirčiai ir ypatingiems gebėjimams, skrupulingai jo akiai ir rankai. Rankomis pakuojant, dar kartą patikrinamas kiekvienas makaronas.

Taikyti šiuos visiškai senovinius amatininkų metodus, reiškia sunaudoti daugiau laiko ir erdvės, o tai reiškia ir nedidelius kiekius. Bet pirmiausia tai reiškia išlaikyti praeities makaronų skonį ir kokybę. Tai paslaptis, kurią Cocco šeima perduoda iš kartos į kartą.

Paruošimo būdas: virti 10 minučių.

Sudėtis: kietųjų kviečių manų kruopos, vanduo. Alergenai: glitimas, kietieji kviečiai.  

Kilmė: kviečių auginimo šalis: Arizona. Produkto gamybos šalis: Italija.

Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.

Grynasis kiekis: 500g.

Maistinė vertė 100g.: 360 Kcal/ 1507 kJ. Riebalai 1.5 g., iš kurių sočiųjų riebalų 0.3 g. Angliavandeniai 70.2 g., iš jų cukraus 3.4 g. Baltymai 13 g. Skaidulos 3 g. Druska 0.01 g.

Gamintojas: Pastificio Artigiano Cav. Giuseppe Cocco S.r.l, N.31794 dell‘Albo Artigiani della Provincia di Chieti Zona Artigianale, 15-66015 Fara San Martino (CH)- Abruzzo, Italy.  

Svoris 0,500 kg
Išmatavimai 40 × 6,5 × 7,5 cm