KIETŲJŲ KVIEČIŲ PASTA ANELLI 500G

5,60

Anelli italų kalba reiškia „žiedai“ ir yra būdingi Sicilijos regionui. Šie stori žiedo formos makaronai dažniausiai naudojami sriuboms, salotoms, orkaitėje užkeptiems patiekalams su mėsa ir daržovėmis. Puikiai dera su vietiniu Sicilijos caciocavallo ragusano sūriu- išbandykite mūsų šafrano ir ragusano sūrio kremą su anelli pasta. 

Šių makaronų paslaptis slypi autentiškoje gaminimo tradicijoje, prasidėjusioje 1914 m. Geriausi kietagrūdžiai grūdai, šaltinio vanduo, tradicinė bronzos forma, labai lėtas ir ilgas džiovinimo procesas saulės temperatūroje, mažos gamybos apimtys- visa tai paprastą produktą paverčia ypatingai vertinamu dėl skonio ir tekstūros.  Praeities skonis ir istorija, išlikę iki šių dienų.

Turime

Produkto kodas: 94 Kategorija:

Ūkis: Cavaliere Giuseppe Cocco yra tradicinė itališka pasta, gaminama Fara San Martino mieste, Abruzzo regione. Tai tiesiog unikali amatininkų pasta.

Ūkio pradininkui  Domenico Cocco buvo vos 14 metų, kai 1916 m. įsidarbino makaronų ceche. Bėgant metams, darbas virto aistra. Jaunuolis greitai išmoko pastos gaminimo meno, technikos ir gudrybių iš vyresniųjų makaronų meistrų ir buvo vadinamas „Mastro Domenico“. Savo gyvenimą paskyrė šiai aistrai, išsaugojo ir, laikui bėgant, atskleidė gaminimo paslaptis savo sūnui Giuseppe.

Giuseppe perėmė tėvo verslą 1944 metais. Sunkiausias išbandymas-bombardavimo griuvėsiuose rasti įrangos, kurią naudojo to meto makaronų gamintojai, detales. Senoji įranga buvo restauruota, perkonstruota ir pradėta vėl naudoti. Su tomis istorinėmis mašinomis dar šiandien Cocco šeima gamina makaronus, tokius pat gerus, kaip anuomet.

Senovės “Mastri” (makaronų meistrai) teigė, kad gerai pastai reikalingi keturi ingredientai:  kviečiai, vanduo, oras ir apdirbimas. Pati Fara San Martino gamta ūkiui suteikia natūralių šaltinių vandenį ir sausą, vėjuotą klimatą, leidžiantį idealiai išdžiovinti makaronus.

Šeima kiekvieną dieną dirba, siekdama išlaikyti meistriškumą, kad visos maistinės grūdų savybės ir skonis išliktų nepakitę. Į kietųjų kviečių manų kruopas pamažu pilamas tyras šaltinio vanduo ir maišoma, kol gaunama tvirta ir vienalytė tešla. Ji perleidžiama per bronzines formas, kurios užtikrina makaronams reikalingą šiurkštumą. Suteikus norimą formą, prasideda pati sunkiausia, ilgiausia (trunkanti apie 60 valandų) ir subtiliausia fazė: džiovinimas natūralioje temperatūroje. Nuo tinkamo išdžiovinimo priklauso pastos kokybė, maistinės savybės, atsparumas virimui. Šis etapas patikėtas daugiametei “Mastro” patirčiai ir ypatingiems gebėjimams, skrupulingai jo akiai ir rankai. Rankomis pakuojant, dar kartą patikrinamas kiekvienas makaronas.

Taikyti šiuos visiškai senovinius amatininkų metodus, reiškia sunaudoti daugiau laiko ir erdvės, o tai reiškia ir nedidelius kiekius. Bet pirmiausia tai reiškia išlaikyti praeities makaronų skonį ir kokybę. Tai paslaptis, kurią Cocco šeima perduoda iš kartos į kartą.

Paruošimo būdas: virti 9 minutes.

Sudėtis: kietųjų kviečių manų kruopos, vanduo. Alergenai: glitimas, kietieji kviečiai.  

Kilmė: kviečių auginimo šalis: Arizona. Produkto gamybos šalis: Italija.

Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.

Grynasis kiekis: 500g.

Maistinė vertė 100g.: 360 Kcal/ 1507 kJ. Riebalai 1.5 g., iš kurių sočiųjų riebalų 0.3 g. Angliavandeniai 70.2 g., iš jų cukraus 3.4 g. Baltymai 13 g. Skaidulos 3 g. Druska 0.01 g.

Gamintojas: Pastificio Artigiano Cav. Giuseppe Cocco S.r.l, N.31794 dell‘Albo Artigiani della Provincia di Chieti Zona Artigianale, 15-66015 Fara San Martino (CH)- Abruzzo, Italy.  

Svoris 0,500 kg
Išmatavimai 13 × 7 × 30 cm