Šis gurmaniškas produktas gaunamas baltojo česnako fermentavimo ir terminio brandinimo būdu, be konservantų ar cheminių priedų. Natūralus brandinimas vyksta kontroliuojamoje temperatūroje ir drėgmėje maždaug vieną mėnesį. Per šį laiką baltasis česnakas praranda stiprų ir aštrų skonį, įgauna minkštą tekstūrą, saldymedžio poskonį ir umami skonį, primenantį balzamiko actą ar sojos padažą.
Juodasis česnakas rekomenduojamas tiems žmonėms, kurie paprastai vengia česnako: jis tampa lengviau virškinamu, nebelieka nepageidaujamo ilgai jaučiamo česnako skonio burnoje. Tinka veganams, glitimo netoleruojatiems žmonėms.
Juodasis česnakas yra laikomas supermaistu, naudingu kūno gerovei dėl savo antioksidacinių ir antibakterinių savybių.
Rekomenduojama naudoti panašiai kaip baltąjį česnaką. Česnako skilteles nulupti, o skilteles naudoti mėsos, žuvies, makaronų patiekalams, risotto, sūrių ir daržovių skoniui gerinti, padažams gardinti. Galima valgyti neapdorotą, nuluptą prie bet kurio patiekalo. Susmulkinus juodojo česnako skilteles ir užpylus ypač tyru alyvuogių aliejumi, gausime puikų pagardą skrebučiams, užkandėlėms.
Tiksli juodojo česnako kilmės vieta nėra žinoma. Sakoma, kad jis gimė Korėjoje. Šefų išradingumo ir smalsumo dėka šis produktas atkeliavo į Europą.
Baltieji Polesine česnakai buvo auginami Polesine vietovėje (Rovigo provincijoje) nuo Romos laikų. Jis vis dar auginamas visoje Veneto lygumoje, vietoje tarp dviejų didžiausių Italijos upių- Po ir Alto Adige, “Aglio bianco Polesano” kilęs iš vietinio ekotipo, ir, be baltos spalvos, ši česnakų veislė išsiskiria unikaliu vaisių aromatu, mažiau aštriu nei kitos veislės, ir subtiliu, gaiviu skoniu.
Sudėtis: baltasis Polesano česnakas D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta- saugoma kilmės vietos nuoroda (SKVN))
Paruošimo būdas: paruoštas valgymui.
Laikymo rekomendacijos: laikyti sausoje vietoje atokiau nuo šilumos šaltinių; vengti tiesioginių saulės spindulių.
Grynasis kiekis: 60 g. Pakuotėje- 2 česnako galvutės.
Maistinė vertė 100g.: 189 Kcal/ 799 kJ. Riebalai 0 g., iš kurių sočiųjų riebalų iki 0 g. Angliavandeniai 32 g., iš jų cukraus 32 g. Baltymai 11 g. Skaidulos 9.8 g. Druska 0.04 g. Alergenų nėra.
Gamintojas: Umami S.r.l. , ViaA. Moroni 8, 20010, Pogliano Milanese (MI), Italy