Šis gurmaniškas produktas gaunamas baltojo česnako fermentavimo ir terminio brandinimo būdu, nenaudojant konservantų ar cheminių priedų. Natūralus brandinimas vyksta kontroliuojamoje temperatūroje ir drėgmėje maždaug vieną mėnesį. Per šį laiką baltasis česnakas praranda stiprų ir aštrų skonį, įgauna minkštą tekstūrą, saldymedžio poskonį ir umami skonį, primenantį balzamiko actą ar sojos padažą.
Juodasis česnakas rekomenduojamas tiems žmonėms, kurie paprastai vengia česnako: jis tampa lengviau virškinamu, nebelieka nepageidaujamo ilgai jaučiamo česnako skonio burnoje. Tinka veganams, glitimo netoleruojatiems žmonėms.
Baltieji Polesine česnakai buvo auginami Polesine vietovėje (Rovigo provincijoje) nuo Romos laikų. Jis vis dar auginamas visoje Veneto lygumoje, vietoje tarp dviejų didžiausių Italijos upių- Po ir Alto Adige, “Aglio bianco Polesano” kilęs iš vietinio ekotipo, ir, be baltos spalvos, ši česnakų veislė išsiskiria unikaliu vaisių aromatu, mažiau aštriu nei kitos veislės, ir subtiliu, gaiviu skoniu.
Sudėtis: jūros druska, 20% itališkas juodasis česnakas (fermentuotas baltasis Polesano česnakas D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta- saugoma kilmės vietos nuoroda).
Paruošimo būdas: paruoštas valgymui. Rekomenduojama naudoti mėsos, žuvies, makaronų patiekalams skaninti. Tinka salotoms, picoms, skrebučiams, užkandėlėms gardinti. Idealiai tinka su kiaušiniu: virtu ar keptu, kiaušiniene ar „benedikto“.
Laikymo rekomendacijos: laikyti sausoje vietoje atokiau nuo šilumos šaltinių.
Grynasis kiekis: 120 g.
Maistinė vertė 100g.: 39 Kcal/ 163 kJ. Riebalai 0.1 g., iš kurių sočiųjų riebalų iki 0 g. Angliavandeniai 6.4 g., iš jų cukraus 6,4 g. Baltymai 2 g. Skaidulos 0 g. Druska 80 g.
Gamintojas: Umami S.r.l. , ViaA. Moroni 8, 20010, Pogliano Milanese (MI), Italy