Su šiuo labai aštriu padažu itin greitai pagaminsite garsųjį tradicinį italų patiekalą „aglio, olio e peperoncino“.
Padažui gaminti naudojamos tik šviežios žolelės (jokių miltelių, ekstraktų ar šaldytų prieskonių) bei ypač tyras extra virgin alyvuogių aliejus iš vietinių gamintojų (100% itališkas).
Idealiai tinka gardinti makaronus ar daržovių patiekalus. Puikiai tiks mėsos patiekalams gaminti (marinatui, troškiniui pagardinti). Galima tepti ant duonos, gaminti užkandėles.
1955m. visas savo sunkaus darbo santaupas atidavė sūnui ir taip patikėjo jam visos šeimos ateitį. Iš šios pasitikėjimo sėklos gimė nedidelis šeimos verslas: pagal šeimos receptus moterų verdamus pagardus anuomet patys išvežiodavo į mažutes maisto krautuvėles Florencijoje ir jos apylinkėse. Laikui bėgant įmonė išaugo, tačiau gamina su tuo pačiu užsidegimu ir rūpesčiu, kaip prieš 65 m. Produkcijos sėkmė- kruopštus daržovių, žalumynų ir prieskonių pasirinkimas.
Sudėtis: česnakas (44%), ypač tyras alyvuogių aliejus (31%), aitrioji paprika (22%), petražolės, bazilikas, druska. Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: citrinų rūgštis. Antioksidantas: L-askorbo rūgštis.
Gaminimo rekomendacijos: pašildyti keptuvėje ant vidutinės kaitros apie 2 minutes.
Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje vietoje; vengti tiesioginių saulės spindulių. Atidarius laikyti šaltai.
Maistinė vertė 100g.: 415 Kcal/ 1734 kJ. Riebalai 44.2 g., iš kurių sočiųjų riebalų 7.1 g. Angliavandeniai 3.8 g., iš jų cukraus 3.4 g. Baltymai 0.7 g. Druska 5 g.
Kiekis: 130 g. Grynasis kiekis 80 g.
Gamintojas: Viale Inghilterra, 2 San Salvio (CH) per Antico Frantoio Dalla Fina, Via Agostini, 37030 Ronca (VR), Italia