Vaizdas nekasdieniškas, bet viliojantis? Restorano The Town Steakhouse šefas Dmitrij Urbanovič rodo, kaip nesunkiai pasigaminti namuose pasakišką patiekalą vos iš kelių ingredientų. Jis tikrai pavyks, jei naudosite kokybiškus produktus. O ir pats gaminimas yra greitas ir paprastas.

Recepte nenurodome tikslaus ingredientų kiekio- improvizuokite. Jei norite švelniau- dėkite mažiau Arrabbiata pomidorų padažo, jei aštriau- daugiau. Šviežių midijų saujelės tikrai užteks, svarbu kokybė, ne kiekybė. 

Jums reikės:

 

Gaminimo eiga:

*Puode, sūdytame vandenyje virkite makaronus FOJADINE SU ČESNAKŲ LAIŠKAIS BIO (5-7min)

*Ant griliaus apkepkite virtą aštuonkojį, kol gražiai apskrus (2-3 min)

*Keptuvėje:

pašildykite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir gabalėlį sviesto, apkepkite smulkintą česnaką;

berkite midijų mėsą, pilkite vyno ir kepkite, kol gražiai apskrus;

berkite kaparėlius ir pomidorus;

dėkite kelis šaukštus Arrabbiata pomidorų padažo ir šlakelį vandens iš verdančių makaronų.

Galiausiai į keptuvę dėkite ir išvirusius makaronus, įtarkuokite sūrio (nebūtina), skaninkite druska ir pipirais pagal skonį.

 

Į lėkštę dėkite makaronų su midijomis ir padažu, ant viršaus- aštuonkojį ar jo dalį.

Galite apibarstyti mėgstamomis žolelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Skanaus! Buon appetito!

Panašūs