Ingredientai:
2 puodeliai gerai nusausinto rikotos sūrio
⅓ puodelio maskarponės sūrio
¾ puodelio cukraus pudros
5 kiaušiniai
1 stiklinė ryžių Vialone Nano Veronese IGP
4 puodeliai pieno
½ ¾ puodelio auksinių razinų
½ puodelio romo
2 arbatiniai šaukšteliai grynos vanilės ekstrakto
1 ½ šaukštai tarkuotos apelsinų žievelės
6 arba 7 lapai filo tešlos
Gabalėlis tirpinto nesūdyto sviesto

Paruošimas: 

Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC

Ryžius galite išvirti iš anksto, nes juos reikės gerai atvėsinti.

Ryžius berkite į šiek tiek puode pašilusį pieną, virkite, kol jie gerai suminkštės ir palikite atvėsti.

Nuplautas razinas suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu ir leiskite joms pastovėti apie valandą.

Plakikliu sumaišykite cukraus pudrą, rikotos ir maskarponės surį, kiaušinius, vanilės ekstraktą, apelsino žievelę. Kai turėsite vientisą masę suberkite pastovėjusias razinas ir ryžius.

Geriausia naudoti apvalią kepimo skardą- ją ištepkite sviestu.

Tuomet pradėkite ratu skardoje sluoksniuti filo tešlą. Dėkite filo tešlos lakštus taip, kad dalis jų liktų iškritusi per jos kraštus. Kiekvienas tešlos sluoksnis turi būti patepamas su tirpintu sviestu.
Kai sluoksniavimasis yra baigtas supilkite varškės masę ir tuomet ant viršaus atlenkite likusią kaboti tešlą ant pyrago viršaus.

velykinis-pyragas-italijos-virtuve
Kepkite apie 45 minutes. Papuošimui pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

 

Panašūs

  • GRYBŲ RISOTTO

    Risotto Italijoje yra tipiškas pirmasis patiekalas, kurį galima gaminti su įvairių rūšių grybais....
  • RISOTTO SU ŠPARAGAIS

    Tipiškas itališkas klasikinis patiekalas. Subtilaus skonio, minkštos tekstūros. Rafinuotas pirmasis patiekalas, tinkantis daugeliui...