Ingridientai:
Daržovių sultinys:
1 svogūnas,
1 morka,
2 šparagai,
15 g druskos

Risotto:
400 g ryžių,
400 g šviežių šparagų,
1 skiltelė česnako,
TURRI alyvuogių aliejus kepimui,
1 svogūnas,
30 g sviesto,
40 g tarkuoto parmezano sūrio,
druskos ir pipirų.

Paruošimas: 

Išvirkite daržovių sultinį: į maždaug 2 litrus vandens sudėkite visus sultinio produktus ir virkite apie 30 minučių.

Nuplaukite šparagus, supjaustykite juos griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite Turri alyvuogių aliejaus, skirto kepimui. Pakepinkite trintą česnaką ir šparagus. Kitoje gilioje keptuvėje arba puode apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus Turri alyvuogių aliejuje, suberkite ryžius ir įpilkite ankščiau paruošto daržovių sultinio, kad apsemtų ryžius. Virkite nuolat maišydami ir vis įpildami sultinio. Likus 4 minutėms iki virimo pabaigos, suberkite apkeptus šparagus su česnakais. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Prieš tiekiant pagardinkite sviestu bei sūriu.

Prie patiekalo puikiai tiks baltas vynas ( pvz. Custoza, Soave).

Skanaus!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *