Ingridientai:
2 puodeliai gerai nusausinto rikotos sūrio
⅓ puodelio maskarponės sūrio
¾ puodelio cukraus pudros
5 kiaušiniai
1 stiklinė ryžių
4 puodeliai pieno
½ ¾ puodelio auksinių razinų
½ puodelio romo likerio
2 arbatiniai šaukšteliai grynos vanilės ekstrakto
1 ½ šaukštai tarkuotos apelsinų žievelės
6 arba 7 lapai filo tešlos
Gabalėlis tirpinto nesūdyto sviesto

Paruošimas: 

Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC

Ryžius galite išvirti dieną prieš arba keletą valandų prieš gaminant, nes juos reikės gerai atvėsinti.

Ryžius berkite į šiek tiek puode pašilusį pieną, virkite, kol jie gerai suminkštės, tada išpilkite visą likusį pieną, o ryžius palikite atvėsti.

Razinas suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu, trumpai pašildykite mikrobangų krosnelėje, neužvirinkite, o ištraukus, nukoškite papildomą romą ir leiskite joms pastovėti apie valandą.

Plakikliu sumaišykite cukraus pudrą, rikotos ir maskarponės surį, kiaušinius, vanilės ekstraktą, apelsino žievelę. Kai turėsite vientisą masę suberkite pastovėjusias razinas ir ryžius.

Su tirpintu sviestu švelniai ištepkite kepimo skardą. Geriausia naudoti apvalią kepimo skardą.

Tuomet pradėkite ratu skardoje sluoksniuti filo tešlą. Dėkite filo tešlos lakštus taip, kad dalis jų liktų iškritusi per jos kraštus. Kiekvienas tešlos sluoksnis turi būti patepamas su tirpintu sviestu.
Kai sluoksniavimasis yra baigtas supilkite masę ir tuomet ant viršaus atlenkite likusią kaboti tešlą ant pyrago viršaus.

velykinis-pyragas-italijos-virtuve
Kepkite apie 45 minutes. Papuošimui pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *